Redacteur nodig?

Je hebt een tekst geschreven, maar je bent er nog niet tevreden over. Het leest niet lekker, de tekst is te lang, je boodschap komt niet helder over... Het is altijd handig om je verhaal dan even te laten liggen en het een paar dagen later weer met frisse ogen te lezen. Vaak zie je dan meteen van alles wat je nog wilt aanpassen. Maar wist je dat er een grens zit aan de objectiviteit waarmee je je eigen werk kunt beoordelen?

Eerlijk en kritisch

Als redacteur denk ik graag met je mee. In feite ben ik de eerste lezer van je tekst. En omdat ik met afstand naar je verhaal kan kijken (ik heb het immers niet zelf geschreven), krijg je van mij een eerlijke en kritische reactie. Redactie maakt een tekst altijd beter, vind ik. Het geeft het de glans die het verdient.

Het blijft jouw verhaal

Goede redactie is onzichtbaar: wanneer je mij naar je tekst laat kijken, zorg ik ervoor dat het altijd jouw eigen verhaal blijft, met jouw eigen stem. Het enige wat ik doe, is van de tekst een samenhangend en prettig leesbaar verhaal maken, en ervoor zorgen dat de boodschap helder overkomt op de lezer.

Je kunt me inschakelen voor: redactie, eindredactie+, correctie, proefcorrectie, een leesrapport of tekstadvies. Mis je een dienst en ben je benieuwd of ik toch iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op.